Ілюстрація REUTERS

Китайська компанія Huawei запускає в Україні послугу безконтактної оплати за допомогою NFC на своїх смартфонах.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Партнером по запуску виступить українська фінтех-компанія EasyPay. Старт проекту заплановано на третій квартал 2020 року. Зазначається, що проект є самостійним рішенням від EasyPay на основі технології NFC і буде представлений під брендом EasyPay. Технологічно він буде незалежний від комерційних банків.

Відео дня

Послуга NFC-платежів від EasyPay буде спочатку представлена ексклюзивно на смартфонах Huawei.

«Партнерство з Huawei — дуже важливий крок не тільки для EasyPay, але і для всього фінтех-ринку України», — зазначив Олексій Авраменко, СЕО і засновник компанії EasyPay.

Довідка УНІАН. EasyPay — великий небанківський оператор платіжних і фінансових сервісів в Україні, якому належить інтегрована платіжна мережа, що дозволяє здійснювати платежі офлайн і онлайн.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році директора ЦРУ, ФБР, АНБ та інших розвідувальних органів США заявили, що не рекомендують купувати техніку китайських компаній Huawei та ZTE із-за ризику шпигунства.

У травні 2019 року США внесли китайську Huawei до чорного списку, обмеживши діяльність компанії на американському ринку і заборонивши американським держструктурам використовувати обладнання Huawei.

У травні 2020 року голова Держдепартаменту США Майк Помпео опублікував заяву, в якій говориться, що в майбутньому буде ще більше обмежений експорт американських товарів для компанії Huawei.

1 липня 2020 року Федеральна комісія зв'язку США офіційно оголосила китайські телекомунікаційні компанії Huawei та ZTE загрозою національної безпеки.