Ілюстрація REUTERS

Популярна соціальна мережа Instagram розробила нову функцію, яка значно спрощує процес здійснення покупок через інтернет. Новий сервіс отримав назву Instagram Shop.

Читайте такожFacebook представивши безкоштовний сервіс для створення онлайн-магазинів

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-реліз компанії.

Відео дня

"Завдяки цій функції користувачі зможуть дізнаватися про останні модні тенденції, отримувати індивідуальні рекомендації щодо вибору того чи іншого продукту, а також купувати необхідні товари. В Instagram Shop, як вказується в прес-релізі, будуть, наприклад, представлені каталоги останніх колекцій одягу та аксесуарів відомих брендів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зараз сервіс працює на території США. Найближчим часом розробники планують зробити його доступним для користувачів інших країн. Для тих, хто перебуває на території Сполучених Штатів, в соціальній мережі існує спеціальний значок, що показує, які продукти можна придбати безпосередньо в Instagram, не виходячи з програми. Вже до кінця цього року планується додати нову вкладку магазину до навігаційної панелі, щоб користувачі могли перейти за покупками за допомогою лише одного кліка.

"Крім того, у найближчі тижні на території США мають намір запустити платіжну онлайн-систему Facebook Pay, за допомогою якої можна буде здійснювати покупки. Це спростить процес придбання товарів на вбудованій в однойменну соціальну мережу торговому майданчику. Крім цього користувачі зможуть через Facebook Pay розплачуватися за додаткові послуги, переказувати один одному гроші", - підкреслює видання.

У компанії обіцяють, що підключення до платіжної системи дозволить налаштувати постійний спосіб оплати, переглядати історію платежів. При цьому дані користувачів будуть зберігатися в зашифрованому вигляді. Для захисту від зловмисників клієнтам буде запропоновано придумати власний пароль або використовувати скан відбитка пальця або особи.