Ілюстрація REUTERS

Понад 55% українців не знають, як захистити свої персональні дані у разі їх злому, а близько 75% вважають себе незахищеними від недобросовісних користувачів в інтернеті.

Читайте такожСкажений показник: 85% електронних листів у світі виявилися спамом

Про це свідчать результати опитування одного з найбільших онлайн-сервісів торгівлі в Україні OLX.

Відео дня

Згідно з дослідженням, українці в більшості своїй обізнані, що підозрілі адреси незнайомців у повідомленнях краще ігнорувати.

"Лише 13% готові переходити за посиланнями в месенджерах, і лише 4% - з SMS. Але 33% опитаних досі довіряють скороченим посиланням - при цьому найбільшу довіру до них проявляє вікова група від 17 до 25 років (42%)", - сказано в результатах опитування.

Водночас респонденти виявили високий рівень відповідальності при реагуванні на онлайн-шахрайство.

"Якщо стикаються з обманом в інтернеті, то звичайно звертаються до служби онлайн-підтримки ресурсу (58%). Ще значна частина розповідає друзям (48%) або намагається розв'язати свої проблеми самостійно (35%)", - сказано в результатах опитування.

У OLX повідомили, що опитування проводилося в червні серед понад 9 тисяч респондентів, які зареєстровані на OLX.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації України працює над захистом державних реєстрів, щоб унеможливити незаконне розповсюдження персональних даних громадян.

За словами експерта з кібербезпеки IT-компанії FS Group Костянтина Жданова, кількість персональних баз даних у світі, які зазнали витоків, в лютому-червні 2020 року у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року збільшилася на 68%.

Довідка УНІАН. OLX - один з найбільших онлайн-бізнесу в Україні. За даними Gemius, сервіс є самим відвідуваним в країні після Google, Youtube і Facebook. Кожен другий український онлайн-користувач заходить на OLX мінімум раз на місяць.