Згідно з пояснювальною запискою, проведення конкурсу та встановлення його результатів займають не менше шести місяців / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів включив посаду керівника (генерального директора) національного поштового оператора "Укрпошта" до переліку посад щодо яких не використовується порядок проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання держсектора економіки.

Постанову уряд прийняв на сьогоднішньому засіданні.

Читайте також"Укрпошта" відключить термінали всіх банків у своїх відділеннях

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою, проведення конкурсу та встановлення його результатів займають не менше півроку. Як наслідок, такий тривалий період функціонування компанії без керівника може поставити під загрозу стратегічну інвестиційну програму з розвитку "Укрпошти" обсягом 100 млн євро.

Залучення кредитних коштів

"Укрпошта" планує залучити близько 100 млн євро для будівництва 8 автоматизованих сортувальних хабів і 62 регіональних депо. Це як кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), так і власні інвестиції "Укрпошти".

Довідка УНІАН. "Укрпошта" – Національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні - понад 11 тис.відділень. Генеральним директором компанії є Ігор Смілянський. Кабінет міністрів схвалив кандидатуру Ігоря Смілянського на посаду генерального директора "Укрпошти" у квітні 2016 року, з 1 липня 2016 року він вступив на посаду.