За другий квартал 2020 року частка Samsung і Huawei становить 20% / фото УНІАН Володимир Гонтар

На ринку смартфонів Samsung і Huawei посіли лідируючі позиції.

Про це йдеться в дослідженні агентства Visual Captalist.

Читайте такожНімеччина намагається посилити контроль над Huawei

Відео дня

За даними дослідження за другий квартал 2020 року, частка Samsung і Huawei становить 20 відсотків. Зокрема, фахівці агентства помітили, що лідерство Huawei викликане популярністю на китайському ринку, де частка виробника становить 46 відсотків. На третьому місці опинилася Apple з часткою 14 відсотків.

Кращі виробники

Одними з кращих виробників телефонів також назвали Xiaomi, Oppo, Vivo і Lenovo. Частка інших брендів становить 16 відсотків. Автори звіту помітили, що китайські бренди займають понад 50 відсотків ринку смартфонів.

На ринку операційних систем беззаперечним лідером була визнана Android, на базі якої працюють 74 відсотки смартфонів. На iOS, встановленої на iPhone, працюють 25 відсотків апаратів. Також у дослідженні Visual Captalist говориться, що більша частина телефонів у світі — 29 відсотків — мають процесор від Qualcomm. На MediaTek і HiSilicon припало 26 і 16 відсотків відповідно.

Ринок гаджетів

У звіті агентства також наводяться цифри щодо ринку носяться гаджетів. Так, лідером на ринку бездротових навушників виявилася Apple з часткою 35 відсотків, успіх компанії пов'язаний з популярністю гарнітури AirPods. На Xiaomi та Samsung довелося по 10 і 6 відсотків відповідно. Американська компанія також очолює ринок розумних годинників з часткою 30 відсотків, при цьому 42 відсотки припадає на інші, менш відомі бренди.

Контроль над постачальниками послуг 5G

1 жовтня 2020 року Уряд ФРН заявив про те, що планує посилити нагляд за постачальниками телекомунікаційних мереж в питанні розвитку 5G, що ускладнить китайської Huawei можливість закріпитися на найбільшому європейському ринку.

У Міністерстві економіки Німеччини заявили, що переговори про розробку механізму регулювання ще тривають.

Виключення китайських технологій з 5G

У США схвалили рішення Німеччини посилити контроль над Huawei. ФРН закликали країну приєднатися до партнерів по НАТО і виключити Китайські технології з мереж 5G.

"Ми бачимо, що справи в Німеччині рухаються в правильному напрямку ... у Huawei дійсно немає майбутнього", - сказав заступник держсекретаря США кіт Крач.

Позиція Huawei

У Huawei заперечують, що їх обладнання становить загрозу національній безпеці та відмовилися коментувати міру, яка все ще розробляється. Разом з тим в компанії підкреслили свій 30-річний досвід створення безпечних мереж і прозорої співпраці з владою Німеччини.

Відзначається, що європейські уряди переглядають роль лідера ринку Huawei в побудові своїх мереж 5G у зв'язку з тиском з боку Сполучених Штатів. У США заявляють, що участь китайської Huawei в розгортанні мереж становить загрозу національній безпеці.

Скорочення виробництва

10 серпня 2020 року Huawei попередила про скорочення виробництва через санкції США.