Як знайти людину в Telegram / фото ua.depositphotos.com

Через прискіпливе ставлення Телеграма до конфіденційності своїх користувачів вбудований пошук має значні обмеження. Він більше підходить для того, щоб знайти вже додані контакти, а також контент у каналах та чатах за вашою участю.

У випадку з пошуком живих людей, сподіватися на глобальний пошук особливо не доводиться. Знайти людину, як, скажімо, в тому ж ВК, тут досить проблематично. Найнадійнішим способом є пошук за номером телефону. Але й він можливий лише в тому випадку, якщо користувач не встановив на нього заборону та не приховав номер у налаштуваннях приватності.

Читайте такожTelegram не запускається чи вилітає після оновлення: що робитиМожна, звичайно, випробувати удачу і знайти користувача за нікнеймом, якщо він відомий вам з інших соцмереж, наприклад інстаграмму, а також за іменем та прізвищем. І там, і там шанси на успіх невеликі, адже нікнейм можна змінити, а реальне ім'я та прізвище мало хто вказує.

Відео дня

Як знайти людину в Telegram через пошук

На мобільній або десктопної версії Телеграма вбийте в рядок пошуку ім'я, прізвище або нік людини, якого хочете відшукати.

false

Проаналізуйте видачу результатів – раптом в ній вже є необхідний вам контакт. У разі успішного виявлення користувача, виберіть його в списку для переходу в чат і клацніть на ім'я профілю.

false

Натисніть "Додати контакт", а після – "Готово" для підтвердження.

Як знайти людину в Telegram за номером телефону

Додати контакт можна як за допомогою телефонної книги, так і безпосередньо через сам додаток:

  • Перейдіть в меню "Контакти" і виберіть "Додати контакт";
  • Заповніть форму – ім'я, прізвище людини (необов'язково) та її номер телефону;

false
  • Якщо він користується телеграмом – відкриється вікно листування з ним.

false

Втім, може бути і таке, що людина все ще не зареєстрований в месенджері. В такому випадку буде запропоновано вислати йому запрошення.

Як запросити людину в Telegram

  1. Месенджер висилає інвайт з посиланням на закачування програми через СМС, тому доведеться оперувати зі смартфона.
  2. Виберіть рядок "контакти" і натисніть значок плюса в правому верхньому куті. Введіть інформацію про людину та її номер, а потім натисніть "Створити".
  3. Клацніть" запросити в Telegram", змініть при потребі текст СМС і відправте його, натиснувши відповідну кнопку.

Як вже повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що в месенджері з'явиться функція, яка дозволить приховувати спойлери в повідомленнях: в меню форматування можна буде вибрати пункт Spoiler, який "заблюрить" обраний текст. 

Вас також можуть зацікавити матеріали: