Ілюстрація REUTERS

Держсекретар США Майк Помпео сказав у понеділок, що США "безумовно розглядають можливість ввести заборону на додатки китайських соцмереж, включно із TikTok.

Читайте такожIT-фахівці розповіли про правила безпеки дітей в соцмережах в Міжнародний день захисту дітей

Про це повідомляє Reuters.

Відео дня

"Я не хочу випереджати президента (Дональда Трампа), але це те, що ми розглядаємо", - сказав Помпео в інтерв'ю Fox News.

Американські законодавці раніше висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбують китайські закони, які зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.

"Додаток, недоступний в Китаї, але належить компанії ByteDance, яка базується в КНР, намагається уникати згадок про своє китайське коріння, апелюючи до глобальної аудиторії", - підкреслює видання.

Ремарки Помпео стали продовженням протистояння найбільших світових економік, що почалися з торговельної війни майже два роки тому й посилилося з діями китайської влади в Гонконзі та спалахом коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, раніше через конфлікт на індійсько-китайському кордоні Нью-Делі вирішив заборонити TikTok, а разом з ним ще 58 китайських додатків.