Більша частина суми загального кошторису буде направлена на закупівлю нових вагонів / фото УНІАН

У Києві планують реставрувати фунікулер, вартістю робіт становитиме 363,229 мільйона гривень.

Відповідне розпорядження, підписане 18 березня 2019 р., оприлюднено на офіційній сторінці київської влади.

Згідно з документом, тривалість робіт з реставрації становитиме 7 місяців.

Відео дня

Безпосередньо будівельні роботи обійдуться у 46 799,2 тис. грн, устаткування – у 241 793,2 тис. грн. При цьому визначено, що інші витрати становитимуть близько 14 млн грн, а сума ПДВ - 60,5 млн грн.

Читайте такожУ Києві фунікулер влаштував акцію до Дня святого Валентина (фото, відео)

Замовником робіт з реставрації фунікулера визначено КП «Київпастранс».

Фінансувати роботи будуть відповідно до Програми економічного та соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки за рахунок коштів бюджету міста. На цей рік на реалізацію проекту передбачено 100,3 млн грн. з яких на проектні роботи - майже 5 млн грн.

Своєю черго муніципальне видання «Вечірній Київ» повідомляє, що всі дії на підйомнику проходитимуть під терміном «реставрація» з огляду на те, що споруда визнана об’єктом культурної спадщини. Пристосовувати об’єкт до сучасних вимог будуть, не змінюючи її історично-правовий статус.

Зазначено, що більша частина суми загального кошторису буде направлена на закупівлю нових вагонів. Передбачається модернізувати електроустаткування і системи управління підйомної машини, замінити рейкове полотно, посилити конструкцію естакади, зробити умови для доступу у вагони фунікулера маломобільних груп населення. Планується укріпити схили гори й провести благоустрій території.

Столичний фунікулер експлуатується вже понад 30 років з дати останньої реконструкції. Сьогодні споруда, яка була побудована у 1905 році, оснащена вагонами ФК-80. Вони експлуатуються з 1980 року і перевозять до 7 мільйонів пасажирів на рік.