Ілюстрація REUTERS

Індонезійська авіакомпанія Garuda вимагає скасувати замовлення на поставку 49 літаків моделі Boeing 737 Max 8, які зазнали двох аварій протягом останніх півроку.

Читайте такожBoeing сам оцінював безпеку лайнерів 737 MAX - ЗМІ

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

Як заявив голова компанії І Густі Нгурах Аскхара Данадіпутра, авіаперевізник продовжує вірити в надійність літаків даної моделі, але не хоче ризикувати втратити пасажирів, які користуються його послугами.

"Насправді ми впевнені в продукті Boeing Max 8, це пасажири втратили до нього довіру. Навіть якщо системи Max 8 буде виправлено, довіра пасажирів вже пішла. Тому ми просимо скасувати контракт", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, на борту якого перебували 157 осіб, включаючи вісім членів екіпажу, зазнав аварії недалеко від ефіопської столиці. Серед загиблих - представники 35 країн. Це друга катастрофа з літаками даної моделі за п'ять місяців: 29 жовтня 2018 року розбився лайнер індонезійської авіакомпанії Lion Air.

Після того ціла низка закордонних країн та авіакомпаній припинили польоти Boeing 737 Max 8. Сама компанія Boeing призупинила постачання літаків 737 Max. За оцінками банку Bank Of America Merrill Lynch, потенційні втрати авіаконцерну Boeing за 2019 рік через наслідки, пов'язані з авіакатастрофами Boeing 737 Max, можуть скласти 2,4 мільярда доларів.