Сучасна дорожня модель Aston Martin DBS GT Zagato / фото Aston Martin

Компанія Aston Martin зробить партію особливих суперкарів, які будуть присвячені 100-річчю італійського кузовного ательє Zagato, яке протягом 60 років співпрацює з британським автовиробником.

Читайте такожAston Martin представивши концепт "міського" літака з вертикальним зльотом

У 2019 році, коли Zagato святкуватиме свій столітній ювілей, на ринок вийде DBZ Centenary Collection — набір із двох ексклюзивних моделей Aston Martin, пише «Комерсант».

Відео дня

Першою машиною стане трековий ретро-спорткар Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation і сучасна дорожня модель Aston Martin DBS GT Zagato.

DBS GT Zagato буде заснований на показаному в червні 2018 року Aston Martin DBS Superleggera з 725-сильним 5,2-літровим турбованим V12 і 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач. При цьому автомобіль має новий кузов, виконаний в характерному стилі проектів Zagato з подвійними опуклими елементами на даху і задньому склінні.

фото Aston Martin
фото Aston Martin

У рамках DBZ Centenary Collection зроблять всього 19 екземплярів моделі. Придбати їх можна буде тільки в комплекті з купе Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation отримає 380-сильний рядний 6-циліндровий мотор з 4-ступінчастою механічною коробкою передач і задній привід. Машину будуть збирати на заводі в Ньюпорт-Пагнелле, де в 60-ті роки вироблялось і оригінальне купе.

Поставки DB4 GT Zagato Continuation покупцям почнуться в 4-му кварталі 2019 року, а DBS GT Zagato клієнти отримають тільки в 4-му кварталі 2020 року.