Ілюстрація REUTERS

Компанія Audi істотно скоротила прогноз щодо обсягів виробництва електричного кросовера e-tron на своєму підприємстві в Бельгії у зв'язку з браком комплектів акумуляторів.

Читайте такожAudi показала електричний безпілотник для міст (фото, відео)

Про це з посиланням на власне джерело повідомляє The Brussels Times, передає Autonews.

Відео дня

Передбачуваний обсяг випуску електрокара e-tron в 2019 році скоротили більш ніж на 10 тис. одиниць — до 45,2 тис. машин. Крім того, німці були змушені перенести на наступний рік старт виробництва ще однієї електричної моделі — e-tron Sportback.

Причиною стала затримка поставок батарей компанією LG, продукцією якої також користуються багато інших виробників електричних машин. Плюс до всього, у зв'язку зі своєю домінуючою позицією на ринку фірма LG збільшила вартість самих акумуляторів.

Водночас, у Audi проблеми з поставками електромоторів, що складаються на підприємстві в угорському Дьєрі, де нещодавно пройшов масовий страйк. Зараз час роботи заводу скоротився з восьми до шести годин в день, а незабаром підприємство повинно перейти на чотириденний робочий тиждень.

У зв'язку зі скороченням обсягів виробництва час очікування покупцями електрокара Audi e-tron збільшується на два місяці — до шести-семи місяців.