Ілюстрація REUTERS

Компанія Audi розсекретила електрокросовер Q4 e-tron — прототип нового компактного електромобіля дебютував на автосалоні в Женеві.

Нова модель побудована на платформі MEB, створеній Volkswagen Group для електромобілів. Повнопривідний Q4 e-tron оснащений двома електромоторами сумарною потужністю 305 к. с. Розташований під днищем літій-іонний акумулятор на 82 кВт/год забезпечує запас ходу до 450 км.

Читайте такожMercedes-Benz, представивши перший гоночний електрокар (фото)

Відео дня

Кросовер з адаптивною підвіскою, ідеальним розподілом за осями та ретельно проробленою аеродинамікою, як заявляють творці, відрізняється хорошою динамікою і керованістю, пише «Комерсант».

Дизайн концепт-кару виконаний в стилістиці електромобіля Audi e-tron і прототипів Audi e-tron Sportback і Audi e-tron GT. Салон виконаний в дусі серійних моделей марки і відрізняється обробкою з мікроволокна і підлоговим покриттям з перероблених матеріалів, а замість хрому в декорі використане багатошарове забарвлення. Особлива фарба на кузові відбиває частину сонячного світла, дозволяючи економити енергію на охолодження салону.

Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Нагадаємо, до 2025 року на ринок вийдуть як мінімум 12 моделей електромобілів Audi, серед яких будуть моделі всіх класів, де зараз представлена марка.