Станцію "Виставковий центр" введено в експлуатацію у грудні 2011 року / фото: facebook.com/kyivmetro

У 2019-2020 реконструюють вихід № 1 станції метро «Виставковий центр» із будівництвом підземного переходу та примиканням його до підвуличного підземного переходу на просп. Академіка Глушкова.

Про це повідомляється на сайті Київського метрополітену.

Зазначається, що при будівництві станції, яку введено в експлуатацію у грудні 2011 року, було споруджено три виходи у напрямку вулиці Васильківської. Разом із тим, біля виходу зі станції метро існує діючий підземний перехід до ВДНГ, але сполучення з виходом із метро відсутнє.

Відео дня

Читайте такожКличко розповів, скільки триватиме будівництво метро на Троєщину

При будівництві станції метрополітену передбачалось будівництво окремого сполучення станції з підземним переходом, але через брак коштів реалізовано не було.

Відповідно до розпорядження КМДА, КП "Київський метрополітен" визначено замовником робіт. Планується, що цього року буде розроблено проектну документацію.

Як повідомляв УНІАН, в кінці 2018 року Київський метрополітен уклав договір про будівництво метро на Виноградар з переможцем тендеру, проведеного в системі Prozorro, - «Київметробуд». Мова йде про продовження Сирецько-Печерської гілки столичного метро. В рамках першої черги робіт на дільниці майже 4 кілометри передбачається будівництво двох станцій - «Мостицька» і «Проспект Правди» - і відгалуження в бік станції «Виноградар» для подальшого продовження лінії. Згідно з документом, роботи триватимуть до 2021 року, а їх бюджет становить 5 млрд 993 млн грн.