У компанії стверджують, що використання Lilium Jet почнеться в 2025 році / фото YouTube / SPIEGEL TV

Німецька компанія Lilium почала тестування свого літаючого таксі під назвою Lilium Jet. П'ятимісний транспортний засіб оснащено 36 електромоторами і системою безпілотного управління, повідомляє Spiegel.

Читайте такожУ Женеві показали літаючий автомобіль (фото)

Апарат з можливістю вертикального зльоту і посадки важить близько 1500 кілограмів і може літати зі швидкістю до 300 км на годину, пише Autonews.

У компанії стверджують, що використання Lilium Jet почнеться в 2025 році. На даний момент вже ведуться переговори з владою різних німецьких міст. Також в планах німців отримати схвалення Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA).

«Lilium Jet вийде дешевшим, ніж вертоліт. Він споживає мінімальну кількість енергії», — розповів співзасновник компанії Деніел Віганд. За його словами, вони також ведуть розробку власної платформи для бронювання транспортних засобів.

На даний момент розробку так званих «літаючих» автомобілів ведуть відразу кілька десятків компаній зі всього світу. Наприклад, над подібним проектом працюють Airbus і фірма Boeing. Плюс до всього службу «повітряного таксі» збирається запустити фірма Uber, спеціальну диспетчерську службу для якої створить NASA, а в Дубаї вже йдуть випробування подібного сервісу з апаратами від німецького стартапу Volocopter. Нарешті, над літаючим автомобілем працює Toyota, яка представить вже готову модель в 2020 році на Олімпіаді в Токіо.