Від повного заряду батарей цей електробус здатний проїхати 300 км / фото Hyundai

Південнокорейський виробник Hyundai взявся за електричний транспорт. Компанія показала свої напрацювання у сегменті громадського транспорту — двоповерховий електробус з батареєю на 384 квтг.

Читайте такожКитайська компанія планує запустити в Україні виробництво електробусів

Від повного заряду батарей цей електробус здатний проїхати 300 км, при цьому час заряду від 0 до 100% займає всього 72 хвилини, що відверто мало для такої високої ємності, пише itc.ua.

Відео дня

Модель оснащується парою електродвигунів, при цьому один із них з потужністю 322 к. с. використовується для руху, а другий (неназваної потужності) — для мінімізації втрат заряду (очевидно, для рекуперації енергії під час гальмування і руху на спуску).

Тривісний электробус Hyundai довжиною 13 метрів та висотою 4 метри вміщує 70 пасажирів, при цьому лише 11 з них розміщуються на нижньому поверсі, тоді як всі інші — на верхньому. На нижньому поверсі передбачено два місця для пасажирів в інвалідних кріслах, а також автоматична рампа для полегшення посадки. Електробус навіть оснащений автоматичними системами безпеки, включаючи утримання в смузі руху і екстрене гальмування.

Передбачається, що модель надійде в експлуатацію у Південній Кореї, однак конкретні терміни не називаються.