Законопроект вже переданий до Верховної Ради / фото УНІАН

В Україні планують передати на баланс областей дороги територіального значення, які з'єднують адміністративні центри областей з районними центрами, містами обласного значення, міста обласного значення між собою та адміністративні центри районів між собою.

Читайте такожНефьодов розповів про нову корупційну схему в "Укравтодорі"

Як повідомила прес-служба «Укравтодору», відповідний законопроект вже передано до Верховної Ради.

Відео дня

За словами керівника агентства Славомира Новака, в рамках програми децентралізації дороги обласного і сільського значення будуть передані на баланс об'єднаних територіальних громад.

«Така практика дасть змогу місцевій владі оперативно реагувати на дорожні проблеми і швидше їх ремонтувати за місцевий рахунок. Наприклад, Кочубеївська об'єднана територіальна громада на Херсонщині з 2015 року збільшила свій бюджет у десятки разів і навіть відкрила центр надання адміністративних послуг, а ще відремонтувала дороги, які ніколи не бачили асфальту», - цитує прес-служба Новака.

Зазначається, що побудувати нормальні дороги в селах вдалося за місцевий рахунок і за інвестиції, виділені на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад (субвенції).

«А тепер місцева влада хоче ремонтувати і обласні дороги, оскільки зараз за ними, нібито, не доглядають взагалі. Зараз у громаді передали власні кошти до обласного бюджету, щоб без порушення закону там відремонтували трасу», - підкреслив Новак.

Як повідомляв УНІАН, раніше Новак заявляв, що проект законодавчого акта про передачу на баланс областей доріг територіального значення перебуває на узгодженні в комітетах Верховної Ради.