Пошту перевозитимуть у пасажирських поїздах / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» планує перевозити поштові відправлення в складі деяких пасажирських поїздів в контейнерах, і зараз компанія веде переговори з поштовими операторами.

Читайте такожУЗ хоче придбати нові електрички для Запорізької та Дніпропетровської областей

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на операційного директора «Укрзалізниці» В'ячеслава Єрьоміна.

Відео дня

За його словами, залізниця - прогнозований і стабільний вид транспорту, який зможе забезпечити чітку доставку відправлень практично будь-яких розмірів.

«У цій послузі зацікавлені наші поштові оператори. Наразі ми ведемо з ними переговори, і вже зараз вони дуже зацікавлені в цій послузі, адже їхні клієнти зможуть завжди вчасно отримати свій вантаж, незалежно від погоди та інших факторів, які впливають на автотранспорт», - цитує прес-служба Єрьоміна. 

Він додав, що ця послуга надаватиметься аналогічно вагонам-автомобілевозам і жодним чином не вплине на якість і швидкість пасажирських перевезень.

«Для перевезення поштових відправлень планується використовувати фітингові платформи, які буде модернізовано під візки пасажирських вагонів», - сказав він. 

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» - публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. «Укразалізниця» забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.