Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" за підсумками діяльності в 2018 році виплатить до держбюджету дивіденди на суму 100,1 мільйона гривень, що у 3 рази перевищує суму виплат дивідендів за підсумками 2017 року.

Читайте такожЗ'єднання явилися подробиці випуску євробондів "Укрзалізниці"

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

Як зазначив голова правління Євген Кравцов, це 30% чистого прибутку компанії за 2018 рік.

"За підсумками діяльності компанії в 2018 році ми змогли істотно збільшити як капітальні інвестиції, так і відрахування до держбюджету. Рік був ключовим, щоб на практиці довести здатність працювати з високою ефективністю. Зараз компанія має затверджену на 5 років стратегію, висококваліфікований наглядова рада і правління. Тому у нас є всі передумови для виконання плану реалізації стратегії і покращення показників роботи, саме на цьому ми концентруємо всі зусилля", - цитує прес-служба Кравцова.

Крім того, до держбюджету спрямовано і дивіденди приватних акціонерних товариств, 100 відсотків акцій яких внесені в статутний капітал "Укрзалізниці", у сумі 8,5 мільйона гривень.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" за підсумками 2018 року збільшила відрахування в бюджети всіх рівнів і державні цільові фонди, порівняно з 2017 роком на 16,6% - до 20,4 мільярда гривень з 17,5 мільярда гривень.

У червні 2018 року Кабінет міністрів України знизив розмір виплати дивідендів до держбюджету для компанії "Укрзалізниця" за підсумками 2017 року до 30% з 75% чистого прибутку.