Національний статус має прискорити будівництво цих доріг / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський пропонує надати статус національних кількох автодоріг в Черкаській області.

Читайте такожВ Україні відкрили 12 кілометрів нової бетонної дороги (фото)

Як сказав він на робочій нараді в Черкасах, після зміни статусу з'явиться можливість спрямовувати бюджетні кошти на ремонтні роботи на цих дорогах в першу чергу.

Відео дня

"Ми проговорили, поставили завдання, що є у вас деякі дороги, які не мають республіканського значення, тому їх не будують в першу чергу. Ми дуже наполегливо попросили, щоб Черкаську окружну найближчим часом почали робити... Є дорога з Канева на Кременчук, ми теж її попросили. Ми хочемо змінити статус цієї дороги, щоб вона в першу чергу будувалася", - сказав Зеленський.

Також, за словами президента, обговорювалося питання про зміну статусу для автошляху, що з'єднує Черкаси та Умань.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році була затверджена програма розвитку автомобільних доріг України на 2018-2022 роки. В рамках цієї програми Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") планує з'єднати всі регіональні центри країни якісними дорогами. Протягом 2018-2022 років в Україні на дороги державного значення з усіх джерел фінансування планується направити близько 300 мільярдів гривень.

Відповідно до програми розвитку доріг на 2018-2022 роки, за 5 років "Укравтодор" планує забезпечити якісний проїзд дорогами державного значення між обласними центрами країни. За попередні три роки було відновлено 6800 доріг державного і місцевого значення, що перевищує обсяги ремонтів попередніх 10 років (2005-2015 роки).