До співфінансування ремонту також хочуть закликати місцеву владу / фото УНІАН

Кабінет міністрів України в проекті державного бюджету на 2020 рік запропонує спрямувати 10 мільярдів гривень на ремонт доріг місцевого значення.

Читайте такожВ Україні відкрили 12 кілометрів нової бетонної дороги (фото)

Про це журналістам після сьогоднішнього засідання уряду повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Відео дня

"Уряд передбачає, щоб у бюджеті наступного року, і парламент має підтримати, був Дорожній фонд, який матиме 100% надходжень акцизу на паливо. І плюс має бути додаткове фінансування в розмірі 10 мільярдів гривень на так звані "тешки", територіальні дороги. Їх загалом близько 25 тисяч кілометрів по всій країні. З них 10 тисяч кілометрів можна відремонтувати при фінансуванні 10 мільярдів гривень на рік протягом п'яти років", - сказав він.

Також він звернувся до місцевих рад з пропозицією співфінансувати ремонт доріг місцевого значення, щоб закрити це питання швидше.

Як повідомляв УНІАН, "Укравтодор" розробив стратегію розвитку доріг територіального значення на 2020-2024 роки, яка передбачає ремонт територіальних доріг з використанням технології вкатуваного бетону, технології з використанням відходів промислових виробництв та технології холодного ресайклінгу.