Новим президентом компанії призначений Євген Дихне / фото УНІАН

Найбільший в Україні авіаперевізник, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" призначила нового президента, яким став екс-перший заступник директора аеропорту «Бориспіль» Євген Дихне, він вступить на посаду з 18 вересня.

Читайте також"Фантастичне виконання гімну в небі": пасажирів МАУ білі привітали із Днем Незалежності (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова наглядової ради перевізника Арон Майберг на прес-конференції.

Відео дня

«Новим президентом компанії призначений Євген Дихне. Акціонери компанії довго аналізували ситуацію. Дихне був призначений виходячи з того, що він має великий досвід, він домігся значного зростання в аеропорту «Бориспіль»,- повідомив Майберг.

Голова наглядової ради зазначив, що перед Дихне поставлено ключове завдання - виведення компанії в зону прибутковості за стійкого розвитку.

При цьому Майберг підкреслив, що відхід з посади екс-президента МАУ Юрія Мірошникова не пов'язаний з поганими показниками роботи.

«Мірошников працював добре, але деякі проблеми не вирішилися.

Їх можна вирішити шляхом зменшення компанії. Але це буде вже інше підприємство. Мірошников працював 15 років президентом. Це дуже багато. Компанії потрібні нові ідеї і свіжа кров», - зазначив він.

Також Мірошников залишиться в авіакомпанії МАУ на іншій посаді.

Згідно з рішенням загальних зборів акціонерів, Юрій Мірошников обраний членом наглядової ради МАУ і приступить до виконання своїх нових обов'язків 13 вересня.

Новий президент авіакомпанії МАУ має досвід роботи в ряді держкомпаній. Останнім місцем його роботи був аеропорт "Бориспіль". З вересня 2014 року по березень 2017 року він був виконуючим обов'язки гендиректора аеропорту, а з березня 2017 року - перший заступник генерального директора "Борисполя".

Як повідомляв УНІАН, МАУ в 2018 році збільшила пасажиропотік на 15% - до 8 млн пасажирів.

З дня запуску першого рейсу, який відбувся 25 років тому, МАУ перевезла понад 42 млн пасажирів і виконала близько 400 тис. рейсів.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. Авіакомпанія з'єднує Україну більш ніж з 50-ма містами і ключовими пунктами Європи, Азії, Америки, Африки, Близького Сходу і країн СНД і забезпечує стикування з маршрутами авіакомпаній-партнерів у більш ніж 3 тисячі міст світу. МАУ виконує понад 1100 регулярних рейсів в тиждень. Сьогодні парк МАУ налічує 41 літак різних модифікацій, включаючи 28 середньомагістральних Boeing 737 NG із середнім віком 9,7 років. Середній вік парку МАУ становить 11,6 років. Базовим аеропортом є Міжнародний аеропорт "Бориспіль".