Чотиримісний купеподібний всешляховик Purosangue представлять вже у 2022 році / фото autocar.co.uk

Компанія Ferrari представить свій перший в історії кросовер у 2022 році. Автомобіль отримає назву Purosangue, що в перекладі означає "чистокровний".

Читайте такожRenault обіцяє європейцям бюджетний електричний кросовер вартістю 10 тисяч євро

Про це повідомляє портал Autonews з посиланням на технічного директора Ferrari Майкла Лайтера.

Відео дня

За його словами, новинка буде істотно відрізнятися від своїх прямих конкурентів Bentley Bentayga, Lamborghini Urus та Rolls-Royce Cullinan.

Автомобіль, що отримав індекс 175, стане однією з новинок 15 Ferrari, яких компанія планує представити до 2023 року. Машину побудують на новій передньомоторній архітектурі, яку в майбутньому також будуть використовувати суперкари сімейства GT.

"Наше завдання полягає в тому, щоб відкрити новий сегмент для Ferrari. Я думаю, що ми знайшли необхідну концепцію, яка допоможе створити справжній позашляховик і при цьому суттєво відрізнятися від уже існуючих моделей інших виробників", - заявив Лайтер.

Нова архітектура дозволяє установку двигунів V6, V8, V12, гібридної установки, а також автоматичної коробки передач з подвійним зчепленням. Раніше повідомлялося, що Purosangue отримає гібридну силову установку на базі восьмициліндрового бензинового двигуна.

Очікується, що чотиримісний позашляховик в довжину сягатиме 5 метрів. Автомобіль укомплектують регульованою підвіскою і стабілізаторами поперечної стійкості. Вартість п'ятидверного позашляховика становитиме близько 300 тисяч євро.