Підозрюваний - народний депутат України VIII скликання / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива НАБУ і наклав арешт на майно екс-депутата, підозрюваного в незаконних схемах в «Укрзалізниці». Про це повідомляє прес-служба суду на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожНАБУ скерувало до Антикорупційного суду справу щодо розкрадання 98 мільйонів гривень "Укрзалізниці"

«Підозрюваний - народний депутат України VIII скликання. Зокрема, його підозрюють у заволодінні майном «Укрзалізничпостач» й філії «Укрзалізниці» - «Центр забезпечення виробництва» в особливо великих розмірах під час здійснення останніх держзакупівель», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі нагадали, що 4 жовтня слідчий суддя вже застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці.

Крім домашнього арешту, який полягає в забороні залишати житло з 22:00 до 06:00, слідчий суддя відповідною постановою поклала на підозрюваного додаткові обов'язки.

Зокрема, він повинен здати на зберігання свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, які дають право на виїзд з країни.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили трьом особам, задіяним в одній з корупційних схем на ПАТ «Укрзалізниця», про підозру у незаконному відчуженні 20 млн грн, на які за рішенням слідчого судді було накладено арешт, й іншим рішенням суду вони підлягали конфіскації в дохід держави.