Ілюстрація REUTERS

Влада Китаю додала компанію Tesla в урядовий список схвалених автовиробників. Це означає, що американці отримали схвалення на збірку своїх електрокарів в цій країні, повідомляє Reuters.

Читайте такожTesla почне випуск електромобілів у Китаї вже цього місяця - ЗМІ

Відео дня

За його даними, відповідний сертифікат вже видано Tesla. Тепер компанія може починати виробництво своїх автомобілів у Китаї в будь-який час.

Будівництво свого заводу на півдні Китаю американська компанія Tesla почала в січні нинішнього року. Підприємство називатиметься Gigafactory. Це перший завод Tesla, який знаходиться не в США, передає Autonews.

Спочатку з конвеєра підприємства почнуть сходити седани Tesla Model 3 і нові кросовери Tesla Model Y. Очікується, що збірка перших електрокарів почнеться вже в кінці нинішнього року. Завдяки заводу американська компанія зможе продавати свою продукцію в Китаї без сплати тарифу у розмірі 25%.

Китайська влада вже кілька років всіляко сприяє розвитку домашнього ринку електричних машин через дуже складну екологічну ситуацію у великих містах. Крім того, уряд підтримує місцевих виробників, щоб вони могли конкурувати з іноземними компаніями.

Tesla Motors, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 року постачає на ринок спортивну машину Tesla Roadster. У 2012 році компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія. Штат компанії налічує більше двох тисяч осіб.