Ілюстрація REUTERS

Компанія Tesla нещодавно придбала компанію Hibar Systems, що займається розробкою літій-іонних акумуляторів.

Читайте такожTesla встановила новий рекорд з продажу електромобілів

Про це повідомляє портал IXBT.com.

Відео дня

"Хоча назва Hibar відома мало, ця компанія зі штатом близько 50 осіб працює у зазначеному напрямку з 1970-х років, а нещодавно вона отримала від канадського уряду багатомільйонний грант на розробку "вдосконалених літій-іонних акумуляторів", - йдеться в повідомленні.

У Tesla не хотіли привертати увагу до придбання: про угоду стало відомо лише зараз, хоча за оцінкою джерела, вона могла бути здійснена ще в липні (хоча, можливо, і пізніше).

Крім того, в лютому Tesla придбала іншу компанію, що займається виробництвом акумуляторів. Купівля Maxwell Technologies коштувала автовиробникові 218 мільйонів доларів.

"Придбання подібного роду не викликають подиву: голова компанії Tesla Ілон Маск (Elon Musk) нещодавно заявив про намір створити "батарею на мільйон миль". Для досягнення цієї мети необхідні не лише гроші, але і фахівці", - підкреслює видання.

Власні акумулятори з підвищеною енергетичною щільністю і збільшеним ресурсом можуть забезпечити Tesla перевагу над конкурентами на ринку електромобілів.