Ілюстрація REUTERS

Компанія Tesla випустила чергове оновлення програмного забезпечення для Model S, в результаті якого пікова потужність силової установки збільшилася: надбавка становить 50 кінських сил.

Читайте такожЗ'єднання явився ще один можливий конкурент Tesla Model X (фото)

За словами Ілона Маска, це дозволить електромобілю обігнати конкурента Porsche Taycan в заїзді на чверть милі.

Відео дня

Раніше в Мережі з'явилося відео заїзду Porsche Taycan Turbo S і Tesla Model S P100D: німецькому седану вдалося проїхати відстань у чверть милі за 10,6 секунди, а американському ліфтбеку – за 11,8 секунди, пише motor.ru.

Цей результат виявився несподіваним. Справа в тому, що заявлений час розгону до 100 кілометрів на годину у Taycan Turbo S з 761-сильною установкою становить 2,8 секунди. Це на 0,2 десяті повільніше, ніж у Model S P100D, а значить «на папері» перемогти повинна була саме Tesla.

Однак з недавнім оновленням Model S зможе не тільки обігнати Taycan, але й швидше розігнатися до «сотні», запевнив Ілон Маск в Twitter. Крім того, після оновлення власникам електромобілів буде доступна нова функція – автоматична навігація. Система буде пропонувати найкоротші маршрути до відомих точок, наприклад, до роботи або додому, ще до того, як водій задасть пункт призначення.

Раніше стало відомо, що Tesla Model S готується встановити рекорд швидкості на Нюрбургринзі. Для цього використовується прототип з новою трехмоторной силовою установкою. На недавніх тестах засвітився електромобіль оснащений величезним антикрилом.