Porsche показала на відео збірку Taycan / фото Porsche

Компанія Porsche опублікувала на YouTube ролик, в якому показано процес виробництва першого товарного електрокара бренду — Taycan. Випуск моделі налагодили на новому підприємстві в Цуффенхаузені, який в компанії називають «заводом майбутнього».

Читайте такожКонкурент Tesla: в Україні почали продавати електрокар Porsche Taycan за 4 мільйони гривень

У нових виробничих приміщеннях використовується електроенергія з відновлюваних джерел, а для внутрішніх перевезень застосовується виключно електрична техніка, пише Autonews.

Будівництво виробничого майданчика розпочалося в 2015 р. — незабаром після прем'єри прототипу електромобіля Porsche Mission E. Для будівництва підприємства використовували близько 35 000 тонн сталі — приблизно стільки ж, скільки необхідно для випуску 140 тис. купе 911 (покоління 991). Загальна площа приміщень становить 170 000 кв. метрів.

На даний момент Porsche Taycan представлений у двох топових модифікаціях — Turbo і Turbo S. Агрегати останньої під час активації функції швидкого старту Launch Control в режимі Overboost видають 761 кінську силу (560 квт). Сумарна потужність двигунів версії Turbo становить 680 к. с. (500 кВт), що дозволяє електрокару прискорюватися з місця до «сотні» за 3,2 секунди. Максимальна швидкість обох модифікацій — 260 км на годину.