Ангела Меркель / REUTERS

У Німеччині до 2030 року буде відкрито 1 млн станцій зарядки електромобілів. Таку обіцянку дала канцлер Німеччини Ангела Меркель в черговому щотижневому відеопідкасті, розміщеному в неділю, 3 листопада, на сайті інформаційної служби уряду країни.

Читайте такожУ Європі назвали найпопулярніші авто: Tesla Model 3 стала першою серед електрокарів

Звернення Меркель приурочено до зустрічі експертної групи з питань розвитку автоіндустрії, яка пройде у відомстві федерального канцлера 4 листопада, пише "Німецька хвиля".

Відео дня

За словами голови уряду Німеччини, до порядку денного цієї зустрічі включено обговорення трьох тем. В першу чергу - проблеми електромобільності та її просування, зокрема, за допомогою спеціальних "екопремій", тобто знижок для покупців певних моделей. Другою темою стане створення інфраструктури для електронних автомобілів. "Для цього ми хочемо відкрити один мільйон зарядних станцій до 2030 року, і промисловість теж буде залучена в цей процес", - зазначила Меркель. Третій аспект - автономне керування і необхідні для цього правові передумови.

В кінці жовтня в Штутгарті в будівлі музею компанії Porsche пройшла галузева конференція Handelsblatt Auto-Gipfel 2019. Генеральні директори і топ-менеджери провідних компаній німецького і світового автопрому протягом двох днів розповідали про новітні тренди. Під час заходу Дірк Кессельгрубер, представник концерну Schaeffler, одного з найбільших німецьких постачальників комплектуючих для автопрому, висловив впевненість у тому, що "через 10-15 років 40 відсотків автомобілів будуть в тій чи іншій мірі автоматизованими".

За словами Кессельгрубера, в різних точках планети буде з'являтися все більше безпілотних автобусів-шатлів, які обслуговують (за розкладом та/або за викликом) чітко позначені маршрути.

Концерн Schaeffler нинішнім літом приступив до реалізації пілотного проекту HEAT в Гамбурзі: автономний мікроавтобус поки що в тестовому режимі курсує за маршрутом довжиною 1,8 кілометра з п'ятьма зупинками, наступного року він повинен почати перевозити до десяти пасажирів.