Ілюстрація REUTERS

Пропозицію встановити обмеження швидкості на останніх «безлімітних» європейських магістралях було відхилено. Бундестаг проголосував проти законопроекту партії Зелених, який наказував федеральному уряду встановити обмеження швидкості в 130 км/год на всіх швидкісних автомагістралях Німеччини протяжністю 13 009 кілометрів.

Читайте такожЄвропейський суд визнав дискримінаційним дорожній збір у Німеччині

Як пише motor.ru, ця пропозиція спочатку здавалася вельми суперечливою у країні, де відсутність будь-яких обмежень швидкості на автобанах лежить в основі переваги німецького автопрому. Депутати з партії Зелених, втім, були категорично з цим не згодні і називали відсутність швидкісних лімітів «божевіллям».

Відео дня

На їхню думку, це провокувало водіїв здійснювати різні необдумані вчинки, що призводять до дорожньо-транспортних пригод з великою кількістю жертв, а також неабияк забруднювало атмосферу підвищеними викидами вуглекислого газу. Між тим, міністр транспорту Німеччини заявив, що введення єдиного обмеження швидкості «суперечить здоровому глузду». На сьогоднішній день швидкісний ліміт діє приблизно на третині автобанів країни, не враховуючи введення тимчасових обмежень у разі ремонтів дорожнього покриття або несприятливої погоди.