Ілюстрація REUTERS

Вперше в історії кількість покупців електромобілів в США перевищила кількість покупців автомобілів з механічною коробкою передач.

Читайте такожTesla стала першим електрокаром, який отримав роботу в таксі Нью-Йорка

Популярність електромобілів стрімко зростає: за даними J. D. Power, у третьому кварталі нинішнього року в США вперше в історії зуміли обігнати за продажами автомобілі з механічною коробкою передач. 1,9% всіх проданих нових автомобілів були з електричними силовими установками, а частка машин на «механіці» ледве досягла 1,1%, пише motor.ru.

Відео дня

Експерти вважають, що справа насамперед у припиненні випуску багатьох компактних малолітражних автомобілів, які оснащені механічними коробками передач через їх простоту і дешевизну.

Через десяток років на ринку електромобілі обігнали машини на старій добрій «ручці». Навіть незважаючи на те, що очікуваний Aston Martin Vanquish або BMW M3 і M4 майбутніх поколінь отримають механічну коробку передач, кількість нових моделей з безальтернативним «автоматом» істотно більша: взяти хоча б довгоочікуваний Chevrolet Corvette. Лідером з продажу автомобілів з механічною коробкою в США є місто Ель-Пасо в Техасі: 6,09% покупців тут вибирають машини з трьома педалями.