Механізм складання даху працює на швидкості до 50 кілометрів на годину / фото Lexus

На автосалоні в Лос-Анджелесі дебютує версія Lexus LC 500 з дахом, що складається. Новинку можна буде замовити з чорним або бежевим м'яким верхом, а гамма основних кольорів складається з десяти відтінків. Зміни в технічній частині звелися до покращення плавності ходу, збільшення жорсткості кузова і доопрацювання систем вентиляції та опалення салону.

Читайте такожLexus назвав дату прем'єри свого першого електрокара

Компанія Lexus заявляє, що механізм складання даху працює на швидкості до 50 кілометрів на годину. Процес займає 15-16 секунд, пише motor.ru. Структура м'якого верху складається з чотирьох шарів: подібне рішення дозволило зберегти на кабріолеті плавний вигин даху, ідентичний купе. Зовнішні відмінності Lexus LC в різних типах кузова зводяться до іншого оформлення кришки багажника та колірної гами.

Відео дня

На LC 500 Convertible удосконалена салонна система опалення та кондиціонування. Для комфорту переміщення з відкритим верхом кліматична установка налаштована на підігрів верхньої частини кузова: акцент зроблений на зону навколо шиї і обігрів рульового колеса. Крім того, виробник подбав про захисний екран, що зменшує шум вітру на високих швидкостях.

Компанія Lexus не повідомила динамічні характеристики кабріолета. Під капотом той же 5,0-літровий атмосферний V8 потужністю 477 кінських сил і обертовим моментом 540 Нм, трансмісія автоматична, десятидіапазонна, привід — на задні колеса. У порівнянні з купе для європейського ринку кабріолет важчий приблизно на 80 кілограмів.

Особливості інтер'єру кабріолета LC — легкосплавні педалі, фонове підсвічування і 10,3-дюймова мультимедіасистема, сумісна зі смартфонами. У базову комплектацію входить комплекс систем активної безпеки, в тому числі асистент контролю смуги, адаптивний круїз-контроль, інтелектуальні фари дальнього світла і система контролю сліпих зон під час руху заднім ходом.

Продажі Lexus LC 500 з відкритим верхом в США почнуться влітку 2020 року. Ціни на новинку поки тримаються в секреті. Відомо, що Lexus почне випуск кабріолета з лімітованої серії Inspiration Series. Її особливістю буде синій дах, двоколірні 21-дюймові диски і особливі акценти в салоні. Тираж обмежать сотнею примірників. Перший кабріолет продадуть на аукціоні Barrett-Jackson, який пройде з 11 по 19 січня.