Lexus розсекретив концептуальний електромобіль LF-30 Electrified / фото Lexus, autocar.co.uk

Компанія Lexus на автосалоні в Токіо показала LF-30 Electrified — прототип електромобіля майбутнього.

Читайте такожMazda презентувала свій перший електрокар з незвичними дверима (фото)

Новинка відрізняється незвичним дизайном однооб'ємного кузова, в якій вікна, оптика і повітрозабірники разом створюють малюнок традиційної веретеноподібної решітки радіатора серійних Lexus. Підсвічування передньої частини машини дозволяє зрозуміти, чи їде LF-30 Electrified під управлінням людини або автопілота, а прозорість бічних стекол можна змінювати залежно від побажань пасажирів, пише kommersant.

Відео дня

В салоні, доступ до якого відкривають двері, що піднімаються, передбачені чотири роздільних сидіння. Передньому пасажиру покладено окремий екран, що розпізнає жести, для управління мультимедіа з штучним інтелектом та іншими функціями автомобіля. У розпорядженні водія є кермо-штурвал, цифрова панель приладів з доповненою реальністю. Динаміки акустики Mark Levinson вбудовані в підголовники сидінь і можуть забезпечувати активну шумоізоляцію. В дах над задніми пасажирами вбудований екран SkyGate, який управляється голосами і жестами, здатний відображати навігацію, відео та інші дані. Для оздоблення інтер'єру використовуються натуральне дерево і перероблений метал.

Lexus LF-30 Electrified отримав 544-сильну електричну силову установку з вбудованих в кожне колесо двигунів. Система Lexus Advanced Posture Control гнучко конфігурує подачу тяги на кожне колесо окремо і здатна залежно від ситуації змінювати тип приводу (передній, задній або повний), а рульове управління «по дротах» дозволило реалізувати автопілот. Батарея на 110 кВт/год забезпечує запас ходу до 500 км і оснащена системою бездротової зарядки. Концепт-кар підтримує безпілотники Lexus Airporter, які допомагають доставляти багаж.

Серійного втілення Lexus LF-30 Electrified не отримає, але, як повідомляє японський автовиробник, з 2030 року в нових електромобілях марки будуть використані деякі дизайнерські рішення з концепт-кара.