Седан Tesla Model 3 без проблем проїжджає по невеликої калюжі / фото insideEV.it

Компанія Tesla поділилася роликом тестування електромобілів на гідроудар. Експеримент провели на новому заводі Gigafactory 3 в Шанхаї.

Читайте такожМаск показавши, як новий пікап Tesla переміг Ford у перетягуванні каната (відео)

Седан Tesla Model 3 без проблем проїжджає невеликою калюжею, хоча в якийсь момент рівень води досяг половини колеса.

Всі електричні з'єднання в автомобілях «на батарейках» ізольовані від вологи, тому справні електрокари справляються з водними перешкодами навіть краще за машини з традиційними ДВС, пише motor.ru з посиланням на InsiveEV.it.

У 2016 році Ілон Маск коментуючи відео з "водоплавними" Tesla підкреслив, що електромобілі "можуть на короткий час використовуватися замість човна", хоча виробник не рекомендує подібну експлуатацію.

Раніше подібні випробування проводив концерн Jaguar Land Rover. Електрокар Jaguar I-Pace в рамках заходу їздив в штучній ємності, наповненій водою до рівня 50 сантиметрів. Боси Jaguar підкреслюють, що за показником максимальної глибини броду I-Pace перевершує крос-універсал Subaru Outback і позашляховик Jeep Cherokee .

Міфи про електрокари развіювала і компанія Ford. Під час рекламної кампанії нового електрокросовера Mustang Mach-E американський автовиробник розповідав про переваги екологічно чистого транспорту і переконував потенційних клієнтів в його безпеці.