Ілюстрація / REUTERS

Компанія Boeing повністю перепише програмне забезпечення для літаків 737 MAX, з якими траплялися авіакатастрофи, в яких загинуло загалом 346 людей.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на ABC News.

За даними агенства, спочатку Boeing планував переписати програмне забезпечення тільки для системи MCAS, некоректна робота якої й була причиною авіакатастроф в Індонезії та Ефіопії. Однак згодом вирішили змінити софт польотного комп’ютера повністю.

Відео дня

Читайте такожУ Boeing назвали "ідіотами" співробітників Lion Air через прохання допомогти з перенавчанням пілотів на 737 Max

У самій компанії заявили, що зіткнулися з якоюсь новою проблемою при зміні програмного забезпечення і наразі працюють над її вирішенням. Власне через це і відклали повторне введення 737 MAX в експлуатацію.

«Ми проводимо необхідні оновлення та співпрацюємо з Федеральним управлінням авіації над поданням цієї зміни, та інформуємо наших клієнтів і постачальників. Наш найвищий пріоритет — забезпечення безпеки 737 MAX та відповідності всім регуляторним нормам, перш ніж модель повернеться до експлуатації», — заявили у Boeing.

Нагадаємо, у жовтні 2018-го в Індонезії розбився пасажирський літак Boeing 737 MAX зі 188 людьми на борту. За кілька хвилин після зльоту він втратив зв’язок з диспетчерами та впав у море.

10 березня 2019 року такий же літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines зі 149 пасажирами на борту та 8 членами екіпажу розбився, рухаючись з Ефіопії до столиці Кенії — Найробі. Усі, хто були на борту, загинули.

Після катастрофи в Ефіопії більшість країн світу ввели заборону на використання літаків Boeing 737 MAX.

19 березня 2019 року керівництво Boeing заявило, що вживає заходів для повного забезпечення безпеки експлуатації лайнерів типу 737 MAX.

18 квітня 2019 року Boeing завершила останній 120 тестовий політ у рамках випробувань оновленого програмного забезпечення для літаків моделі 737 MAX.

У червні понад 400 пілотів подали колективний позов на Boeing. Вони заявили, що компанія приховала від них недоліки у системі 737 MAX.