Boeing призупинив виробництво літаків 737 MAX / REUTERS

Американська корпорація Boeing прийняла рішення призупинити виробництво літаків 737 MAX з січня 2020 року.

Про це йдеться в заяві компанії, опублікованій на її сайті, передає РБК.

"Boeing призупиняє виробництво 737 MAX починаючи з січня, так як сертифікація переноситься на 2020 рік", - йдеться в повідомленні. При цьому в компанії не уточнили, коли випуск літаків буде відновлено.

Відео дня

У Boeing вважають, що зниження виробництва дозволить їй зосередитися на доставці вже готових літаків.

Читайте такожСенатор США звинуватила голову Boeing у "напівправді" по справі про літаки моделі 737 MAX

"Ми вважаємо, що це рішення є найменш руйнівним для підтримання довгострокової системи виробництва і справності ланцюжка поставок", - додали в корпорації.

У зв'язку з цим рішенням співробітники, залучені до збірки лайнерів сімейства MAX, не будуть скорочені, уточнили в компанії. Вони або продовжать працювати над виробництвом літаків 737, або будуть задіяні в інших проектах.

"Ми надамо фінансову інформацію про припинення виробництва у зв'язку з нашим звітом про прибуток за четвертий квартал 2019 року в кінці січня", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня 2018 року пасажирський Boeing 737 Max впав у море за кілька хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти, загинули всі 189 осіб, що знаходилися на борту. Це була перша катастрофа новітньої моделі одного з найпопулярніших у світі літаків.

Через п'ять місяців за схожих обставин розбився ще один Boeing 737 Max - в Ефіопії, після чого експлуатація літаків цієї моделі була припинена по всьому світу. Розслідування катастрофи в Ефіопії ще не завершено; звіт про крах в Індонезії був оприлюднений 25 жовтня, він зайняв 353 сторінки.