Херсонський порт передається в концесію на 30 років / фото delo.ua

Компанія "Рісоіл-Херсон", яка перемогла в конкурсі на концесію Херсонського порту, інвестує в об'єкт близько 300 мільйонів гривень, про що на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожДепутати прийняли закон про концесію

"Переможець інвестує приблизно 300 мільйонів гривень (інвестиційні зобов'язання). Зокрема, заявкою передбачається висока ставка змінного концесійного платежу, сума якого становитиме 12 мільйонів гривень одноразово і 7% доходу щорічно. Крім того, переможець вкладе понад 18 мільйонів гривень у місцеву інфраструктуру", - написав прем'єр.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, компанія "Рісоіл-Херсон" перемогла в конкурсі на концесію майна "Херсонський морський торговельний порт".

12 вересня минулого року Міністерство інфраструктури України оголосило про проведення конкурсів щодо передачі в концесію майна держпідприємств "Стивідорна компанія "Ольвія", "Херсонський морський торговельний порт" та майна держпідприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ). Концесія порту "Ольвія" надається на 35 років, а концесія Херсонського порту - на 30 років.

Раніше президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству інфраструктури провести перші пілотні конкурси з передачі в концесію порту "Ольвія" та Херсонського морського торговельного порту до 1 січня 2020 року.

За підрахунками Мінінфраструктури, передача в концесію "Ольвії" та Херсонського морського торговельного порту на першому етапі реалізації дозволить залучити близько 8 мільярдів гривень інвестицій.