Ілюстрація REUTERS

Заявки на участь у конкурсі з концесії майна державного підприємства "Стивідорна компанія "Ольвія" подали три компанії.

Читайте такожВ Україні хочуть побудувати чотири платні дороги

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, про свою участь у концесійному конкурсі в порту "Ольвія" заявили компанії з Катару та України.

Відео дня

"Учасниками концесійного конкурсу є портові оператори з України і Катару. Дві компанії з трьох попередньо кваліфіковані для участі в наступному етапі. Що стосується третьої, то рішення конкурсною комісією поки не прийнято, оскільки заявка була подана в останній день прийому заявок", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що пропозиції на участь у конкурсі були подані

двома компаніями: КЮТЕРМИНАЛЗ і об'єднанням ТОВ Морське агентство "Пітерс" і ТОВ "Протти-газолін".

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, від реалізації концесійного проекту в порту "Ольвія" очікується 66 мільйонів доларів інвестицій та щонайменше 3 мільйони доларів державних інвестицій в наступні 35 років, а також 3 мільйони доларів щорічних концесійних платежів.

"Наступний етап - оцінка конкурсних пропозицій учасників та визначення переможця відбудеться 21 січня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня Міністерство інфраструктури України оголосило про проведення конкурсів щодо передачі в концесію майна держпідприємств "Стивідорна компанія "Ольвія" та "Херсонський морський торговельний порт" та майна держпідприємства "Адміністрація морських портів України". Концесія порту "Ольвія" надається на 35 років, а концесія Херсонського порту - на 30 років.