У власності "Киевпассервису" перебуває 6 автостанцій в Києві / фото kyivplus.info

Фонд державного майна України призначив на 4 березня аукціон з продажу 99,99% акцій акціонерного товариства "Київпассервіс", повідомляє прес-служба ФДМУ.

Читайте також"Укрзалізниці" хочуть віддати в управління німецькому Deutsche Bahn на 10 років

"Стартова ціна державного пакету акцій "Киевпассервису" становить 195,9 мільйона гривень, що відносить цей об'єкт малої приватизації, але впевнений, що через значний попит він буде проданий за ціною, що відповідає великої приватизації", - цитує заступника Фонду держмайна Тараса Єлейко прес-служба ФДМУ.

Відео дня

У власності АТ "Київпассервіс" перебуває шість автостанцій у Києві. Загальна площа будівель і споруд становить 6252 квадратних метри. Площа земельних ділянок (в т. ч. асфальтованих майданчиків) всіх автостанцій Києва сягає 49881 квадратний метр.

У Київській області у власності АТ "Київпассервіс" перебуває 18 автостанцій. Загальна площа будівель і павільйонів становить 8735 квадратних метрів. Площа земельних ділянок - 65 393 квадратних метри.

"Серед умов продажу головним є збереження основних видів діяльності - допоміжне обслуговування наземного транспорту та діяльності автостанцій у Києві протягом 5 років і протягом 15 років - у Київській області. При цьому, у разі вирішення покупцем питання про передачу або продаж певної автостанції у комунальну власність відповідної територіальної громади, зазначена умова щодо цієї автостанції вважається виконаним з моменту такої передачі або продажу", - сказано в повідомленні.

Аукціон з продажу пакету акцій підприємства відбудеться через систему "Прозорро.Продаж".

Як повідомляв УНІАН, Міністерство інфраструктури передало на приватизацію у ФДМУ держпідприємство "Київпассервіс" на початку листопада 2015 року.

Спочатку аукціон з продажу держпакету акцій "Киевпассервиса" мав відбутися ще 14 серпня минулого року.