Електричний Hummer складе конкуренцію Tesla Cybertruck / фото General Motors

Концерн General Motors офіційно оголосив про відродження бренду Hummer, під яким тепер марка GMC випускатиме пікап з повністю електричною силовою установкою. Американці опублікували тизер новинки, а також поділилися про неї деякими подробицями.

Читайте такожGeneral Motors і LG побудують в США фабрику з виробництва батарей для електрокарів

Про це повідомляє портал Аutonews.ru.

Відео дня

"Сумарна віддача електричних GMC, Hummer EV становитиме 1000 к. с., а піковий крутний момент на валу сягне майже 16 000 ньютон-метрів. Автомобіль зможе прискорюватися з місця до 100 км/год приблизно за 3 секунди, а його максимальний запас ходу на одній зарядці становитиме близько 650 кілометрів. Не виключено, що в GM назвали характеристики топової версії моделі, яка буде доступна з двигунами й акумуляторами різної продуктивності та місткості", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що новинку випускатимуть в штаті Мічиган на підприємстві Detroit/Hamtramck, в переобладнання якого GM інвестує 2,2 мільярда доларів. За попередніми даними, виробництво GMC, Hummer EV почнеться у 2021 році. Слідом за ним на конвеєр встане електричний варіант великого позашляховика Cadillac Escalade та пікапа GMC Sierra.

"Інформація про те, що General Motors планує відродити бренд Hummer для електричних пікапів і позашляховиків, з'явилася влітку 2010 року. Тоді повідомлялося, що маркетологи концерну розмірковують, як обійти усталене в широких масах уявлення про "Хаммерах" як про величезні машини, які споживають велику кількість пального", - підкреслює видання.

Електричний Hummer складе конкуренцію Tesla Cybertruck, який буде доступний у трьох основних модифікаціях: з одним, двома і трьома електричними двигунами. "Молодша" версія пікапа з одним агрегатом здатна прискорюватися з місця до "сотні" за 6,5 с, тоді як топовий тримоторний варіант Tri Motor набирає 100 км/год за 2,9 с, а його максимальна швидкість становитиме 210 кілометрів на годину. Заявлений запас ходу без підзарядки в залежності від модифікації варіюється від 400 до 800 кілометрів.