Hyundai анонсував прем'єру нової Creta / фото Hyundai

Компанія Hyundai опублікувала відеотизер і зображення кросовера Creta нового покоління, призначеного для індійського ринку. Модель дебютує на автосалоні в Нью-Делі 6 лютого.

Читайте такожHyundai і Kia відкликають понад півмільйона машин

Зовні індійський кросовер майже повністю повторює риси версії для китайського ринку, яку показали ще минулого року. Екстер'єр натхненний лініями повнорозмірного флагманського позашляховика Palisade. Оптика буде триярусною: зверху вузькі смужки денних ходових вогнів, нижче основні фари і внизу протитуманні фари. Задні ліхтарі теж стануть «двоповерховими», а між ними вздовж багажної двері пустять вузьку смугу стоп-сигналу, пише motor.ru.

Іншою буде решітка радіатора: у китайській Creta вона виконана у вигляді герметичних сот незвичайної форми, індійська версія отримає простішу деталь в клітку, також на ескізі у кросовера інші диски.

Інтер'єр поки тримають в секреті, але особливих радикальних змін очікувати не варто — швидше за все, кросовер отримає салон в дусі китайського ix25 з вертикальним дисплей мультимедійної системи і цифровою панеллю приладів.

фото Hyundai

Габарити теж поки не розголошують, але китайська версія в свою чергу трохи додала в розмірах: довжина автомобіля тепер становить 4300 міліметрів (+30 міліметрів), ширина — 1790 міліметрів (+10 міліметрів, висота — 1635 міліметрів (+8 міліметрів), а колісна база — 2610 міліметрів (+20 міліметрів).

У Китаї Creta поки що можна купити тільки з одним двигуном: 1,5-літровим «атмосферником» потужністю 115 кінських сил. Працює він в парі з варіатором. Привід у кросовера може бути як передній, так і повний. У гамі для індійської версії можуть з'явитися ще два мотори, які встановлюють на Kia Seltos для місцевого ринку: бензинова «турбочетвірка» об'ємом 1,4 літра і віддачею 140 сил, а також 1,5-літровий дизель потужністю 115 сил.