Самий маленький хетчбек Hyundai змінив покоління / фото Hyundai

Незадовго до відкриття Франкфуртського автосалону компанія Hyundai розкрила зовнішність і подробиці про наступне покоління моделі А-класу i10. Новинку спроектували, розробили і зібрали в Європі спеціально для місцевого ринку.

Читайте такожHyundai хоче оснастити свої авто електросамокатом (відео)

Хетчбек, який змінив покоління, отримав динамічніший дизайн екстер'єру в порівнянні з попередником і незначно збільшився в габаритах: він став вищим і ширшим на 20 міліметрів при колишній колісній базі і довжині, і доступний як в чотири-, так і в п'ятимісному виконанні. Обсяг багажника становить 252 літри, пише motor.ru.

Відео дня

Серед зовнішніх відмінностей – двоколірне забарвлення кузова, радіаторна решітка трохи іншої форми, інші бампери, модернізована оптика, в тому числі круглі світлодіодні ходові вогні, а також 16-дюймові легкосплавні диски нового дизайну.

У салоні з'явився восьмидюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, який височить над центральною консоллю і візуально об'єднаний з приладовою панеллю. Мультимедія підтримує Android Auto і Apple CarPlay.

У списку доступного обладнання вказані камера кругового огляду, бездротова зарядка і набір систем безпеки: функція запобігання зіткнень, автоматичне перемикання світла з ближнього на дальне і назад, а також система утримання автомобіля в смузі та інші.

Новий i10 на старті продажів буде доступний з двома двигунами: трициліндровим об'ємом 1,0 літр (67 сил) і чотирициліндровим об'ємом 1,2 літра (84 сили). Обидва вони поєднуються з п'ятиступінчастою «механікою» або «роботом». Ціни і комплектації для європейського ринку будуть названі ближче до старту продажів.

У Hyundai заплановані й інші новинки, які з'являться до кінця 2019 року – наприклад, друге покоління кросовера Creta, який нещодавно сфотографували без камуфляжу, а також наступний «Соляріс» для Китаю.