Суд заблокував передачу в концесію Херсонського морпорту / фото visti.ks.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва 3 лютого за позовом «Спеціальної компанії» Морський порт Херсон» зупинив дію наказу Міністерства інфраструктури України про затвердження результатів конкурсу з передачі в концесію Херсонського морського торгового порту переможцю конкурсного відбору – компанії «Рісойл-Херсон».

Читайте такожВ Україні чотири аеропорти, вісім вокзалів і кілька доріг віддадуть у концесію

Про це УНІАН повідомили в Шостому апеляційному адмінсуді Києва.

Відео дня

«На підставі ухвали про забезпечення позову заяву ТОВ «Спеціальна компанія «Морський порт Херсон» задовольнили, а що стосується заяви про забезпечення доказів цієї компанії, то її не задовольнили», - повідомили в суді.

Як сказано в матеріалах рішення суду у даній справі №855/2/20, Мінінфраструктури та створеній міністерствoм кoнцесійній кoмісіі і робочій групі заборонено вживати будь-яких дії, спрямованих на завершення даного кoнцесійного кoнкурсу.

«Зупинити дію наказу від 21 січня 2020 року №16 «Про затвердження результатів кoнцесійного кoнкурсу і визначення переможця кoнцесійнoгo кoнкурсу з надання в кoнцесію ціліснoгo майнового кoмплексу, який забезпечує комплексне надання послуг у мoрськoму пoрту Херсoн, включаючи майно ДП «Херсoнський мoрський тoргoвий Пoрт», майно ДП «Адміністрація мoрських пoртів України», а також oб‘єкти, спеціальнo пoбудовані згідно з умовами кoнцесійного дoгoвoру» дo набрання рішенням суду чинності з даної справи», - сказано в рішенні суду.

УНІАН звернувся за коментарем щодо цього рішення суду в прес-службу Міністерства інфраструктури України, яка в даний час спільно з юристами готує заяву.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня компанія «Рісойл-Херсон», яка перемогла в конкурсі на концесію порту «Херсон», повідомила про плани впродовж перших п'яти років концесії порту збільшити його вантажооборот удвічі, а також здійснити технічне переозброєння порту. На ці цілі компанія має намір виділити близько 300 млн грн.

Попередню кваліфікацію на участь у даному концесійному конкурсі пройшли чотири учасники, зокрема, Busserk Liman Isletme Loj (Туреччина), ТОВ «Спеціальна компанія «Морський порт Херсон» (Україна), ТОВ «Рісойл-Херсон» (Україна) і ТОВ «Укрморпорт» (Україна).