На будівництво та ремонт доріг виділять майже 32 мільярди гривень / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") початок публікувати оголошення про проведення у системі державних закупівель Prozorro тендерів на ремонтно-будівельні роботи на дорогах цього року.

Читайте такожЗеленський дозволив "Укравтодору" брати в борг під держгарантії

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, оголошені закупівлі орієнтовані на виконання базового сценарію "Укравтодору", що передбачає проведення ремонтно-будівельних робіт на 1,3 тисячі кілометрів доріг державного значення, які будуть фінансуватися з Державного дорожнього фонду.

У свою чергу, в Дорожньому фонді на поточний рік закладено 31,5 мільярда гривень на ремонтно-будівельні роботи та близько 5,6 мільярда на утримання доріг.

"Підтвердження кожного наступного джерела фінансування (20 мільярдів гривень під державні гарантії) і додаткове фінансування (35 мільярдів гривень) відкриє можливості прийняття нових постанов уряду і дасть можливість почати закупівлі, які будуть спрямовані на оновлення понад 6 тисяч кілометрів доріг державного та місцевого значення", - зазначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня Кабінет міністрів України затвердив перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення на поточний рік з фінансуванням на загальну суму 31,53 мільярда гривень.