Бюджет затвердженого переліку робіт перевищує 31 мільярд гривень / фото УНІАН

Кабінет міністрів України затвердив перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення на поточний рік з фінансуванням на загальну суму 31,53 мільярда гривень.

Читайте такожУ "Укравтодорі" назвали мости, які добудують та відремонтують в першу чергу

Відповідне рішення закріплене у постанові Кабміну від 29 січня, опублікованому на урядовому сайті.

Відео дня

"Затвердити перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році та обсяги бюджетних коштів для їх фінансування за рахунок спеціального фонду державного бюджету за бюджетною програмою "Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення", - сказано в документі.

Також Кабмін затвердив зміни до Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки, згідно з якою прогнозний обсяг фінансування цієї програми становить 322,15 мільярда гривень, у тому числі за рахунок коштів державного дорожнього фонду - в розмірі 193,15 мільярда гривень, з яких на погашення зобов'язань за кредитами передбачено 32,76 мільярда гривень, за рахунок коштів загального фонду держбюджету - 7,96 мільярда гривень, за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій - 20,26 мільярда гривень, за рахунок коштів інвесторів - 100,78 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, раніше Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") оголосило тендер на будівництво трьох нових розв'язок на трасі Київ - Одеса та Київ - Чоп.

"Укравтодор" планує до 2020 року відновити до 6,5 тисячі кілометрів доріг державного значення, які знаходяться в аварійному стані.

Також, у 2020 році "Укравтодор" планує будівництво та реконструкцію 9 об'їзних шляхів загальною протяжністю 101,5 кілометра.