Ілюстрація REUTERS

Виробництво автотранспортних засобів в Україні, за попередніми даними, в січні поточного року скоротилося у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року на 5% - до 849 одиниць.

Читайте такожНазвані найбільші автовиробники світу: Volkswagen знову ставши першим, за ним - Toyota

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Укравтопром".

Відео дня

При цьому в асоціації зазначили, що наявні в Україні виробничі потужності дозволяють випускати на місяць понад 30 тисяч одиниць автотранспорту.

Згідно з повідомленням, у січні в Україні було зібрано 787 легкових автомобілів, що на 5% менше показника січня минулого року.

"Як і роком раніше, всю статистику за легковими авто продовжує формувати великовузлове складання на заводі "Єврокар", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що випуск автобусів в Україні в січні зменшився на 10% - до 54 штук.

"Найбільше автобусів, як і раніше, виготовив "Черкаський автобус" – 30 штук. На Часовоярському заводі (Донецька обл.) випустили 13 автобусів, Чернігівський автозавод зробив 10 штук і один автобус був зроблений на Зазі", - наголосили в асоціації.

Також в "Укравтопромі" повідомили, що про виробництво комерційних автомобілів за минулий місяць відзвітував лише "Черкаський автобус", який виготовив 8 машин.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації "Укравтопром", виробництво автотранспортних засобів в Україні у 2018 році, у порівнянні з 2017 роком, знизилася на 23% - до 6616 одиниць.

Довідка УНІАН. Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація "УкрАВТО" (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація "Богдан", "Єврокар", корпорація "Еталон" (Чернігівський і Бориспільський автозаводи).