Ілюстрація REUTERS

Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-серпні 2019 року, порівняно з аналогічним періодом 2018 року, знизилася на 7% - до 4230 одиниць.

Читайте такожВиробництво автомобілів в Україні скоротилося на чверть

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Укравтопром".

Відео дня

Згідно з повідомленням, за вісім місяців цього року було зібрано 3619 легкових автомобілів, що на 7,5% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Виробництво вантажних автомобілів склало 80 одиниць, що на 30% менше результату річної давності.

Автобусне виробництво в Україні в січні-серпні 2019 року збільшилася на 3% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року і становило 531 штуку.

У серпні на українських заводах було вироблено 668 одиниць автотранспортної техніки, що на 42% більше, ніж роком раніше.

Зазначається, що, як і в минулому році, вся серпнева статистика по легковим авто була сформована великовузловим складанням автомобілів марки Skoda на заводі "Єврокар". За звітний місяць на "Єврокарі" зібрали 553 машини, що на третину більше, ніж у серпні 2018 року.

Випуск комерційних автомобілів (без урахування АвтоКраЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року) збільшився з 1 штуки до 34 штук. У серпні комерційні автомобілі виготовляли "Черкаський автобус" та "ЗАЗ" - 26 штук та 8 штук відповідно.

Серпневе виробництво автобусів зросло на 45% - до 81 штуки.

При цьому, більше автобусів, як і роком раніше, випустив "Черкаський автобус" - 35 штук. На "Богдані" відзвітували про 19 автобусах. Чернігівський автозавод закінчив місяць з показником 16 автобусів. Часовоярський завод зробив 6 штук і 5 штук виготовили на ЗАЗі.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації "Укравтопром", виробництво автотранспортних засобів в Україні у 2018 році, у порівнянні з 2017 роком, знизилася на 23% - до 6616 одиниць.

Довідка УНІАН. Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація "УкрАВТО" (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація "Богдан", "Єврокар", корпорація "Еталон" (Чернігівський і Бориспільський автозаводи).