фото Toyota

В базі Бюро з патентів і товарних знаків США з'явилася заявка на реєстрацію товарного знаку GRMN, подана компанією Toyota.

Читайте такожToyota покаже в Женеві новий маленький кросовер з повним приводом (фото)

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

Передбачається, що таке позначення можуть отримати "заряджені" версії моделей, причому більш потужні, ніж автомобілі існуючої лінійки GR. Логотип GRMN буде виконаний у традиційних кольорах: чорному, білому і червоному.

На ринку Північної Америки у Toyota вже існує "спортивна" лінійка TRD (Toyota Racing Development) – таке виконання, зокрема, доступно для моделей Tacoma, 4Runner і Tundra. Крім того, нещодавно був представлений "гарячий" Yaris GR від підрозділу Gazoo Racing. Хот-хетч відрізняється від стандартного полегшеним кузовом, доопрацьованій підвіскою (задня балка поступилася місцем "двохричажці"), а також наявністю системи повного приводу GR-FOUR з багатодисковою муфтою задньої осі та двома диференціалами з механічним блокуванням.

фото Toyota

Версію від Gazoo Racing в майбутньому може отримати та кросовер C-HR. За неофіційними даними, такий автомобіль оснастять трициліндровим мотором об'ємом 1,6 літра від Yaris GR, який видає 272 сили.

Що ж стосується GRMN, то ще у 2019 році з'явилася інформація про можливу появу такого варіанту у Toyota Supra. Поки ж сама потужна Supra в лінійці комплектується модернізованої трилітрової "шісткою" BMW B58 з віддачею 387 кінських сил (499 Нм). Крім цього "Супру" можна купити з дволітровим турбодвигуном потужністю 259 кінських сил (400 Нм).