Ілюстрація REUTERS

Оголошені результати світових продажів найбільших автовиробників у 2019 році. На першу сходинку повернувся Volkswagen, який реалізував 10 974 600 нових машин, в тому числі 242,3 тисячі вантажівок. На друге місце піднялася Toyota, а замикає трійку Renault-Nissan-Mitsubishi, який, втім, поки не розкрив всі дані про продажі.

Читайте такожBMW і Volkswagen призупиняють виробництво в Китаї через коронавірус

Якщо порівнювати результати з 2018 роком, то Volkswagen збільшив показники на 1,3 відсотка, а Toyota продала 10 742 122 (включаючи Lexus, Daihatsu і Hino), зросла на 1,4 відсотка, пише motor.ru. Альянс Renault-Nissan-Mitsubishi ще не опублікував підсумкову суму, однак компанії, які входять в нього, вже розкрили обсяги світових продажів за минулий рік у сумі виходить близько 10,298 мільйона автомобілів. Падіння становило 4,3 відсотка.

Відео дня

Те, що Renault-Nissan-Mitsubishi скотився з першого місця, яке він займав в 2018 році, пояснюється непростим періодом для альянсу. Днем раніше Reuters з'ясував, що Nissan розробляє план зі скорочення витрат на 4,4 мільярда доларів до 2023 року. Стратегія включає ліквідацію тисяч робочих місць, закриття декількох заводів, скорочення модельних лінійок і кількості комплектацій існуючих автомобілів.

Екс-голова альянсу Карлос Гон, який недавно втік з-під домашнього арешту в Японії і осів у Лівані, передрік компанії Nissan банкрутство в найближчі два-три роки. За словами Гона, які процитував його адвокат, Nissan, нібито, має намір скоротити вплив з боку Renault.

Крім того, раніше з'явилася інформація про можливий вихід з альянсу Nissan – для цього бренд, нібито, прискорив підготовку якогось «секретного плану». Однак в компанії поспішили спростувати ці чутки, заявивши, що «партнерство з французьким автовиробником є джерелом конкурентоспроможності».