Ілюстрація REUTERS

Міністерство інфраструктури України повідомило про обмеження транзиту вантажних транспортних засобів через кордон Словенії.

Читайте такожАвіація і туризм під прицілом коронавірусу

Як повідомили в прес-службі Мінінфраструктури, зокрема, рух з Італії до Словенії дозволено лише в разі, якщо кінцевим пунктом призначення є Словенія або якщо вантажівки завантажені поштовими відправленнями, медичним обладнанням або фармацевтичною продукцією та гуманітарною допомогою.

Відео дня

Крім того, Італія також планує закрити проїзд через кордон зі Словенії на свою територію.

Також повідомляється, що на кордоні Хорватія - Словенія кордон закрито для руху важких транспортних засобів і автомобілів з Італії до Хорватії; на кордоні Угорщина - Словенія: кордон закрито для всього руху з Італії до Угорщини; на кордоні Австрія - Словенія: на даний момент немає ніяких обмежень.

Як повідомляв УНІАН, раніше посольство України в Угорщині повідомило про те, що угорська влада заборонила в'їзд українським громадянам, які прямують з Італії в Україну через територію Угорщини.

За рішенням РНБО через 48 годин Україна закриє кордон для іноземних громадян на два тижні. У Мінінфраструктури заявили, що ці обмеження не торкнуться виконання міжнародних вантажних перевезень.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом, один - із летальним результатом.