Ілюстрація REUTERS

Рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) про закриття нашою країною кордону для іноземців на два тижні у зв'язку з ситуацією з коронавірусом у світі не позначиться на виконанні міжнародних вантажних перевезень.

Читайте такожУкраїнців зазивали не їздити всередині країни через коронавірус

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України.

Відео дня

"За рішенням РНБО через 48 годин Україна закриє кордон для іноземних громадян на два тижні. Громадяни України зможуть повернутися в Україну.

Встановлені обмеження не стосуються здійснення міжнародних вантажоперевезень. Міжнародні вантажні перевезення не припиняються", - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. У кінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом, один - з летальним результатом.

11 березня Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Уряд ввів обмеження на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 і більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також введено карантин у навчальних закладах терміном на три тижні та припинено повітряне сполучення з Італією.